perjantai 31. heinäkuuta 2020

Mitä liikuntalajeja olen kokeillut?

Tällainen ei-niin-liikunnasta-pitävä tyyppi on elämänsä aikana kokeillut yhtä sun toista liikuntalajia! Josko viimein löytyisi laji, joka on mieleen? Useimmista harrastuksista olen tykännyt, mutta aina ne tyssäävät pariin asiaan; vuorotyön tuomiin hankaluuksiin, rahaan jne. Ja suurimpana ehkä kyllästymiseen. En vain ole ikinä itselleni sitä ajatusta saanut, että "ihanaa päästä treenaamaan!". Ei, minusta on ihanaa jäädä sohvalle!

No mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä? Tsekataanpa!

Kuva © Pixabay

Ratsastus
Voi, tästä tykkäisin kyllä edelleen! Hevoset ovat olleet lempieläimiäni lapsuudesta saakka ja tyttösenä tuli käytyä ratsastusleireillä. Koskaan en ole ns. oikeassa ratsastuskoulussa käynyt, vaan ratsastamaan olen oppinut pienillä maalaistalleilla. 

Syy miksi tämä harrastus on jäänyt on se, että se on varsin kallis harrastus. Eräälläkin tallilla, jossa opetus ei ole laadukasta, saa tunnista pulittaa 17 euroa. Laadukkaalla, SRL:n hyväksymällä ratsastustallilla opetus olisi hyvää, mutta sitten tunnista saakin pulittaa 25 euroa. Huh huh! 

Erilaiset tanssitunnit, step-tunnit jne.
Joo ei enää ikinä!! Mulla ei vaan kertakaikkiaan riitä älli tehdä oikealla kädellä sitä ja samaan aikaan vasemmalla jalalla ottaa askel. Huh se yksikin step-tunti, onneksi olin takarivissä sekoilemassa!!

Kuntonyrkkeily
Tämä se vasta on tehokasta rääkkiä! Ja näistä tunneista kyllä tykkäsin, hiki lensi kunnolla ja seuraavana päivänä tunsi tehneensä jotain! Syy miksi tunneilla en enää käy on tottakai vuorotyö - ei onnistu säännölliset liikuntaharrastukset. Toki satunnaisesti voisi käydä, mutta näilläkin tunneilla aina käytiin uusia asioita läpi, joten aina olisi vähän hukassa.

Vesiliikunta
Uimisesta olen aina tykännyt, olen vesipeto! Matkauinnin koen kuitenkin tylsäksi, samoin vesijuoksu on turhan hidastempoista. Vesijumpasta tykkään. Kaverin kanssa uintitreenit on mukavia, mutta aikataulullisista syistä ei aina onnistu yhdessä käyminen. 

Edelleenkin käyn silloin tällöin uimassa, mutta säännöllistä se ei ole. 

Kuva © Pixabay

Hiihto
Hiihto on myös mielestäni ihan kivaa. Useampi vuosi sitten panostin ja ostin kunnon sukset ja monot. Sinä talvena kävin hiihtämässä ehkä viisi kertaa, siihen on jäänyt tämä harrastus! Hiihtämisessä ehkä eniten risoo se, että tulee niin pirun kuuma!! Oikealla vaatetuksella (ja kunnon kasvattamisella...) tästäkin ongelmasta päästäisiin.

Kävely
Ei, kävelylenkit ovat tympeitä. En ole koskaan lenkkeilystä tykännyt. Sauvojen kanssa se on mukavampaa, mutta en siltikään tykkää. Huonosta ryhdistä tieten johtuu se, että alaselkä kipeytyy jossain vaiheessa, sauvojen kanssa tätä ei käy. Joten, ei kiitos lenkkeilyä mulle!

Spinning
Spinning on mahtavaa ja näille tunneille aionkin heti mennä, kunhan tunnit alkavat! Eniten tykkään lyhyestä, 30 minuutin Easyspin-tunnista. Pitempi tunti pistää jalkapohjat niin kipeiksi, etten pysty kunnolla keskittymään ja tunti menee hukkaan. Asiaan auttaisi spinning-kengät, mutta en halua niitä hankkia koska spinning-harrastus on kuitenkin sen verran epäsäännöllistä.

Bodypump
Yksi ryhmäliikuntatuntien lemppareista! Nyt en vain ole vuosiin käynyt pump-tunneilla. On vain jäänyt! Jospa syksyllä aloittaisi myös näillä tunneilla käymisen mahdollisuuksien mukaan. Pump-tunneillakin vain yleensä seurataan tietyn aikaa tiettyä ohjelmaa, jonka jälkeen se vaihtuu. Mutta pump-tunneilla en sitä ole kokenut ongelmaksi, toisin kuin kuntonyrkkeilyssä.

Kuntosali
Salilla olen aina tykännyt käydä ja salitreenit ovat nyt myös kuvioissa mukana. Jos olisin kaikki nämä vuodet vain jatkanut salillakäyntiä, niin varmasti olisin kunnon fitness-pimu, heh! Laiskuus kuitenkin aina vie voiton.

Mitä liikuntaa sinä olet harrastanut? Mikä oli inhokkilajisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti