keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Kuinka elämäntapamuutos tehdään? Oma suunnitelmani!

Hoksasin että minähän en ole kertonut kuinka aion elämääni muuttaa! Mitkä ovat suunnitelmani, mikä tulee muuttumaan? Käydäänpä läpi!

Kuva © Pixabay

Syön aina lautasen täydeltä ruokaa ja haen vielä lisääkin, vaikka maha on jo täynnä. Ateriarytmi ei ole kohdallaan ja siitä johtuen syöminen on iltapainotteista. Teenpä leipää, syönpä muroja, vielä jotain tekisi mieli... Nälkä on loputon. Aikaisemmasta laihdutuskerrasta totuin aamupalan syöntiin, joten sellainen on kyllä ollut kuvioissa: muroja maidolla esimerkiksi. Kasvikset ovat vain pienessä osassa, usein jätän salaatin väliin, eikä vettäkään tule juotua kunnolla. Viikonloppuisin syödään mättöä ja juopotellaan, jos se töiden puolesta on mahdollista. Pitsat, sipsit, hampparit... Töissä on tarjolla kaikenlaista hyvää, ja nämä hyvät ihan huomaamatta menevät suuhun sen enempää ajattelematta.

  1. Ateriarytmi ensimmäisenä kuntoon! Vuorotyön vuoksi se ei kuitenkaan joka päivä ole sama.
  2. Kunnon aamupala takaisin: kaurapuuro raejuustolla ja mehukeitolla on tosi hyvää!
  3. Kasviksia lisää! Tuore salaatti ei ole niin mieleen, lisäksi olen huomannut ettei vatsani oikein siitä pidä! Mutta kasviksia voi lisätä ihan lämpimään ruokaankin, esim. makaronilaatikkoon.
  4. Kahden viikon välein saan syödä jotain vapaammin, vaikkapa sitä pitsaa.
  5. Hyviä öljyjä ruokavalioon: avocado, soijalesitiini, oliiviöljy.
  6. Kieltäydyn työpaikan herkuista (ei ole ollut vaikeaa!).
  7. Syön oikeaa ruokaa 2000kcal edestä päivässä.
Pienin muutoksin liikkeelle. Ruokia en muuta "fitnesspöperöön", vaan syön tavallista kotiruokaa, johon kuuluvat potut ja makaronit. Tärkeintä on, että saan ateriarytmin kohdalleen ja annoskoot kohtuullisiksi. Ehkä jossain vaiheessa mielenkiintoa on enemmän tarkkailla makroravinteita jne. Nyt aluksi kiinnitän huomiota kaloreiden saantiin ja siihen, mistä ne tulevat.

Kuva © Pixabay

Autolla 700m päähän lähikaupasta hakemaan postipaketti. Autolla ihan joka paikkaan! Liikunta ei kiinnosta, mieluummin olen vain kotona sohvalla tai touhuamassa kotijuttuja.
  1. Alan kulkemaan työmatkat pyöräillen (huimat 1,8km!). Talvi on vielä kysymysmerkki, sillä pelkään kaatumista... Nastarenkaat pyörään ovat hankintalistalla (ja kypärä!).
  2. Aloitan (jälleen) kuntosalitreenit. Treenin jälkeen olo on aina hyvä, lähteminen vain on se hankalin osuus. Tarpeeksi monta kertaa kun lähden pakolla, niin kyllä se jossain vaiheessa muuttuu mukavaksi!
  3. Käyn aluksi 1krt/vko salilla, loppuvuodesta viimeistään alan käymään väh. 2krt/vko.
  4. Syksyn ryhmäliikuntatuntien alettua käyn niillä, jos töiden puolesta sopii.
Tarkoituksena on aloittaa liikunnan lisääminen arkeen hissukseen. Jos alan heti rehkimään neljä treeniä viikkoon, niin varmasti jossain vaiheessa tulee kyllästyminen. Yksi salitreeni viikossa on tavoite, yritän jopa tehdä niin, etten enempää saa käydäkään aluksi. Innostun aina niin helposti asioista, että tekisin niitä sitten kokoajan!

Mielestäni suunnitelmani ja tavoitteet kuulostavat aivan järkeviltä, vai mitä? Ei pussikeittokuuria, ei näännyttämistä! Ainakin tämän heinäkuun ajan ruokailut ovat menneet hyvin, repsahduksia ei ole tullut vaikka välillä nälkä onkin ollut. Vai onko se oikeaa nälkää, ehkä se onkin vaan mielitekoja?? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti