perjantai 29. huhtikuuta 2022

Valmennus ohi - mitä siitä jäi käteen?

Talvella kerroin ottaneeni henkilökohtaisen valmennuksen Prehealthilta, valmentajana Sara Södervik. Valmennus sisälsi 10 tapaamiskertaa, sekä ruokavalio-ohjeen ja kuntosaliohjelmat. Nyt valmennus on tullut päätökseen. Valmennusaika tuntui pitkältä, vaikka toisaalta lyhyeltäkin! Mitä ajatuksia valmennus jätti?


Syy, miksi valmennuksen otin, oli se, että paino on pysytellyt jo yli vuoden samoissa lukemissa eikä se tunnu muuttuvan juuri suuntaan tai toiseen. Painonpudotus oli siis se oma tavoitteeni koko jutulle. Heti alkuun sanon, että paino ei ole koko aikana tippunut kuin vajaan kilon. Joku voisi nyt ajatella, että kallis valmennushan meni hukkaan! Mutta onko se näin?

Valmennuksen ajan olen käynyt aktiivisesti salilla kahdesti viikossa ja tähän lisäksi vielä valmentajan kanssa tapaamiset. Näillä tapaamisilla ollaan sitten tehty toiminnallisia treenejä tai keskitytty esim. selkään, se kun tuntuu olevan se kohta mulla, mihin en tuntumaa saa millään. Salilla käynti on saanut aivan uutta buustia, nyt oikein odotan että pääsen treenille! Kevennysviikko pari viikkoa sitten oli turhauttava, kun salitreenejä ei ollut!

Ruokavaliota olen toteuttanut melko hyvin ohjeiden mukaan. Viikottain olen syönyt myös sen ulkopuolelta, mutta kuten valmentaja sanoi, niin se ei haittaa, kunhan taas seuraavana päivänä jatkaa ruokavaliolla. Ruokavalio on tosi yksinkertainen: sisältää vain perusraaka-aineita ja puhdasta ruokaa. Ei kermaa, kastikkeita, proteiinivanukkaita tms. Kuulostaa tylsältä ja sitä se onkin :D MUTTA, positiivisin asia tässä on se, että jatkuvat vatsanväänteet ja ripuloinnit ovat hävinneet kokonaan! Ja ruokavalioon kuuluu maitotuotteita sekä viljaa. Oonki tullut siihen tulokseen, että oma vatsa pysyy hyvässä kunnossa tällä ruokavaliolla, joka on täysin ravitsemussuositusten mukainen. Ja sisäinen minimalistini nauttii yksinkertaisista ruuista!

Huomion voisin tähän väliin sanoa, että ruokavalion ohjeen mukaan kilokaloreita tuli päivässä noin 2400kcal. Eli millään kitudieeteillä ei olla oltu!


Valmennuksen ajan olen kokenut suuria onnistumisen tunteita. Huomaan kuinka kehityn ja miten oma niin henkinen kuin fyysinen vointikin on ollut älyttömän hyvä. Tällaisia onnistumisen tunteita en ole oikeastaan elämäni aikana kokenut koskaan. Tästä hyvä esimerkki on punnerrukset: alkukartoituksessa sain tehtyä vaivoin yhden punnerruksen, nyt lopputestissä meni 16!!! Aivan mahtava juttu!

Nyt jatkan tätä hommaa itsekseni, uudella saliohjelmalla jonka valmentaja vielä teki (2-jakoinen, ylä- ja alakropille). Ruokavaliota myös toteutan, sillä tämän ruokavalion olen todennut itselleni hyväksi ihan vatsan hyvinvoinninkin kannalta. Eilen piti töissä mennä maistelemaan kermaista kinkkupastaa ja kyllä on ripulia taas tänään väännetty!

Voin siis lämpimästi suositella näitä henkilökohtaisia valmennuksia. Saat tavata valmentajaa henkilökohtaisesti ja hän näkee sen myötä mikä on sulle parasta. Rahoille saa varmasti vastinetta!

Seuraavassa postauksessa kerronkin sitten lukuina, mitä tuloksia valmennuksesta tuli. Vi ses!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti