tiistai 6. huhtikuuta 2021

Laiskaa menoa

Hei moi vaan piiiiitkästä aikaa! Jotkut blogissa käyneet ovat varmasti ajatelleet että jaaha, taas yksi jojolaihduttelija, kun blogia ei ole pariin kuukauteen päivitelty. Se on ihan totta, että nyt talven aikana on kyllä ollut melkoista taistelua, ei vain laihdutuksen vaan ylipäätään elämän kanssa. Tuntuu, ettei ole jaksanut tehdä muutakuin töissä käydä ja siihen pakolliset tekemiset eli kauppareissut, ruuanlaitot ym. En ole ajatellut pienessä mielessäkään, että jaksaisin salilla lähteä käymään! 

Jollakinlailla oma mieli on kuitenkin muuttunut eri suuntaan. Aikaisemmin ajattelin että noniin, tässä tämä taas oli, pistetäänpä taas ranttaliksi elämä! Nyt kuitenkaan en ole stressiä vetänyt, sillä tähän ikään olen jo oppinut itseni sen verran hyvin tuntemaan, että tämä kausi tulee joka helvetin talvi. Ja koska sen nyt tiedän, niin olen antanut itseni vain olla, antanut luvan olla tekemättä mitään ylimääräistä.

Koko talven ajan ruokailut ovat pysyneet hyvinä, annoskoot maltillisina ja työmatkapyöräilyä olen edelleen tehnyt. En ole repsahtanut, vaan viime vuonna opettelemani tavat ovat pysyneet mukana elämän pyörteissä. Sehän se onkin elämäntapamuutoksen tarkoitus, että opetellaan uusia tapoja ja rutiineja vanhojen edellisten tilalle. Joku ruuvi mun päässä on siis vääntynyt eri asentoon! Kiitän tästä kehopositiivisuus-aatetta, ilman sitä en varmasti olisi nyt tässä näine ajatuksineni. Vaikka joku sanookin, ettei kehopositiivisuuteen kuulu laihduttelu - mun ajatuksia tästä voit lukea pari postausta taaempaa.

Puntarillakaan en ole aina muistanut käydä. Päivittelin nyt sivupalkkiin tämän vuoden painoja, jotka olen ottanut ylös. Samoissa lukemissa on pyöritty, jospa nyt tämä paino alkaisi pysymään kasilla alkavana! Viime kesänä asettelemat tavoitepainot jäävät kyllä kauas, mutta - niin saavat jäädäkin! Heitän tavoitepainoilla nyt vesilintua!

Kevät saapuu ja valo lisääntyy. Heti on tunne, että energiaa on taas enemmän! Viimeisten parin viikon aikana on alkanut taas kuntosali vetämään enemmän puoleensa ja ajatuksissa se on ollut enemmän ja vähemmän. Jospa tässä taas joku päivä sinnekin saisi itsensä raahattua! 

Näihin tunnelmiin, jospa taas arkiaktiivisuus lisääntyisi ja saisi muutakin sisältöä päiviinsä kuin työn!

1 kommentti:

  1. Tsemppiä sinulle. Tavoitteisiin pääsemiseen liittyy aina ylä- ja alamäkiä. Itselläni on myös ollut painonpudotus projekti käynnissä muutaman vuoden. Koronan johdosta kuntosalijäsenyyden olen purkanut ja yrittänyt kuntoilla kotona. Tämä on ollut monesti haasteellista koska itsensä motivointi harjoitteluun ei ole helpoimmasta päästä. Etenkin nyt kesällä kun hellettä on riittänyt. Innolla odotan, että työnantajan yrityskuntosali valmistuu ja pääsee sinne harjoittelemaan. On helpompi motivoida itsensä salille ennen kotiin paluuta. Ainakin toivon asian näin olevan.

    VastaaPoista