keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Vinkkejä terveellisempään elämään

Voi kun saisin itekin niskasta kiinni... Pitäis itekin saada ruokavalio kuntoon... Pitäis ruveta liikkumaan. Tuttuja lauseita? Kyllä! Näitä lauseita on tullu viime kuukausina kuultua yhdeltä jos toiselta tuttavalta, kun on tullut puheeksi oma elämäntapamuutokseni. Ja toki itekin näitä lauseita usein sanoin! Ymmärrän varsin hyvin sen, kun motivaatiota ei ole - halua ehkä olisi sitäkin enemmän. Ja kaikille olen sanonu saman - motivaation täytyy olla kohallaan, muuten ei tule yhtään mitään mistään! Niin se oli mullakin, ennen aloitin joka maanantai laihdutuksen, mutta jo samana iltana syötiin neljä juusto-makkaraleipää. Nyt kesäloman jälkeen vaan jokin napsahti, löysin sen kaivatun motivaation, ja edelleen sillä tiellä ollaan!

Entä jos motivaatiota ei ole, mutta kiinnostusta asiaan olisi? Kaikille olen sanonut, että jo pienillä muutoksilla pääsee alkuun! Heti ei tarvi kauheita muutoksia tehdä, vaan voi ihan niitä päivittäisiä valintoja vaihtaa parempaan. Pikkuhiljaa pieniä asioita tehden saat uutta rytmiä elämään.

Kuva Pixabay

  • Huolehdi kahvitauolle välipalaa, jonka voit syödä pullan ja karkkien tilalta. Jos makeaa tekee mieli, niin välipala voi olla jotain makeaa, esimerkiksi proteiinivanukkaita löytyy mukavan makeina. Itse tykkään Maitokolmion Profit-vanukkaista, niissä ei ole proteiinivanukkaille tyypillistä sivumakua. Hyviä välipaloja ovat esimerkiksi juuri nuo proteiinivanukkaat tai sitten maustamaton jogurtti + granola, hedelmä ja pähkinöitä tai smoothie. Osaa noista saa myös valmiina kaupasta, kaikkea ei tarvitse tehdä itse. 
  • Lisää kasviksia arkeen. Jos salaatit eivät maistu, kokeile höyrytettyjä vihanneksia. Pakastealtaasta löytyy aivan hyviä ja ovat yhtä ravinnerikkaita kuin tuoreet! Voit pikkuhiljaa lisätä kasviksia ihan tavallisen ruoan sekaan: bolognesekastikkeeseen kirsikkatomaatteja, makaronilaatikkoon paprikaa, kesäkurpitsa sopii myös hyvin lämpimiin ruokiin. Ja kastiketta saa käyttää, mutta sitä ei tarvitse litrakaupalla lotrata ;)
  • Ala mealpreppaamaan. Tee siis ainakin useamman päivän lämpimät ruoat valmiiksi. Ei tarvi ottaa kuin kippo matkaan, helppoa! Eikä tarvitse töistä tullessa miettiä mitä taas ruoaksi tekisi, eikä nälästä kärsiä ja sen takia tehdä huonoja valintoja.
  • Lisää liikuntaa arkeen pienin askelin. Mene hissin sijasta portaita, kulje työmatka edes kerran tai kaksi viikossa pyörällä, jätä auto parkkipaikalla kauemmaksi jne. 
  • Jos liikunta on pakkopullaa, kuten mulla, niin aloita liikunnan harrastaminen vain yhdellä kerralla viikossa. Ja pidä siitä kiinni ainakin kahden kuukauden ajan, älä mene useampaan kertaan vaikka mieli tekisi! Ite saatan innostua liikaa ja käyn aluksi useasti esim. kuntosalilla ja sitten innostus lopahtaa. Käymällä vain kerran viikossa, en stressaannu siitä eikä tule morkkista kun en jaksa, vaan saan viikottaisesta salikerrasta rutiinin elämääni.
  • Jos olet kertakaikkiaan ihan hukassa mitä tehdä, niin palkkaa ehdottomasti personal trainer! Ei, kaikki PT:t eivät ole niitä lihaskimppuja tai fitnessmisuja, suurin osa on ihan tavallisia ihmisiä (toki lihaskimput ja fitnesspimutkin ovat!). Useimmilla kuntosaleilla on tarjolla valmennuksia ruokavalioon, liikuntaan jne, kannattaa ehdottomasti ottaa niistä selvää. 
  • Etsi, lue ja katso motivoivia blogeja, instagram-tilejä jne. Osta motivoivia liikuntavaatteita ja muita treenivälineitä. Lue aiheesta ja suunnittele miten teet elämäntapamuutoksesi. Perusta vaikka blogi! 

Mitä muita vinkkejä sinulla olisi antaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti